Acasa inapoi                                    multiMaus  - Instructiuni de utilizare      pag.9


 3.Rulare si functiuni

Daca ati selectat o locomotiva din biblioteca  sau selectati adresarea directa , locomotiva este imediat gata de rulat. Puteti determina  viteza si directia de mers cu ajutorul butonului rotativ. Pe ecranul LCD sunt afisate  atat directia de mers, starea de repaus, cat si numele locomotivei sau adresa acesteia.

In cazul in care locomotiva se afla in repaus ( pe ecran este afisat II ) atunci  este afisata si ultima directie de deplasare , astfel este usor de vazut daca luminile locomotivei sunt corect aprinse ( alb in fata / rosu in spate )

In cazul in care locomotiva afisata pe ecran este comandata de catre alt multiMaus sau Lokmaus atunci simbolul locomotiva de pe ecran va clipi, cititi si capitolul  " Principiul Master - slave " din Sectiunea 3 ( la pag 54 in manual )

 

 

Functiunile locomotivei ( de ex. sunete , generator de aburi , etc. ) sunt activate folosind tastele " functiuni ". Puteti activa primele 10 functiuni ( F1 ...F 10 ) direct prin tastele  1 ... 10 . Pentru functiunile F11 - F 20 este necesara  si apasarea tastei " Shift ". Pe ecran vor fi afisate functiunile activate ( in exemplul de sus sunt activate F1 si F4 ). Pentru verificarea functiunilor F11 - F20 este necesara apasarea tastei  " Shift "

In exemplul din stanga sunt activate F12 si F20 , sageata din stanga ( sub litera S ) se va interpreta ca cifra  " 10 " adunata la valorile afisate  ( 10 + 2 , respectiv 10 + 10 )

Pentru functiunile disponibile verificati manualul locomotivei sau al decodorului.

 

Pentru pornirea / oprirea  luminii la locomotivele dvs. se utilizeaza tasta " lumini / OK ", pe ecran va aparea o steluta care confirma activarea functiei.

 

 

 

 


www.hgd.ro