Acasa inapoi                                    multiMaus  - Instructiuni de utilizare      pag.21


Principiul  Master - Slave

In cazul conectarii multiMaus-ului la mufa " master " a amplificatorului , el devine automat " master " , adica unitatea de control central al sistemului dvs. digital. Pentru buna functionare a sistemului se va conecta doar un singur maus ca si " master ". In cazul folosirii unui Lokmaus 2 ca si master acesta va limita drastic optiunile de utilizare a unui multiMaus utilizat ca " slave ".

 Se va conecta doar un singur maus la mufa " master " a amplificatorului !

Toate componentele conectate la mufa " slave " a amplificatorului vor avea statutul de  " slave ". In cazul deconectarii maus-ului       " master " atunci se va activa oprirea de urgenta si se va opri tot sistemul.

In cazul in care ati selectat o locomotiva pe multiMaus si aceasta locomotiva este deja controlata de alt maus din sistem atunci simbolul " locomotiva ' va clipi pe ecran. Se poate prelua controlul acestei locomotive in orice moment de catre oricare maus din sistem, ( viteza si directia locomotivei raman neschimbate pana in momentul actionarii butonului rotativ al maus-ului care preia controlul acelei locomotive ), la activarea unei functiuni aceasta va fi afisata de catre toate maus-urile din sistem. 


www.hgd.ro