Acasa inapoi                                    multiMaus  - Instructiuni de utilizare      pag.20


Utilizarea locomotivelor fara decodor digital cu multiMaus-ul

Nu este posibila utilizarea locomotivelor fara decodor digital cu ajutorul multiMaus-ului. Exista o mare diferenta intre cele doua sisteme de functionare, din aceasta cauza este pericolul distrugerii motorului in cazul in care o locomotiva fara decodor digital este conectata la un sistem digital. (motorul locomotivei nu va functiona si va produce un zgomot puternic de inalta frecventa )

Este absolut interzisa conectarea unui alimentator pentru sistemul analogic in paralel cu sistemul digital ! Acest lucru va duce la distrugerea sistemului digital!

Pentru a putea utiliza locomotivele fara decodor digital este necesara echiparea acestora cu un decodor digital DCC, toate locomotivele Roco de productie recenta sunt echipate cu interfata digitala , este necesar doar montatrea decodorului in locul special prevazut in locomotiva si conectarea acestuia, pentru aceasta nu este necesara nicio modificare mecanica. In prospectul fiecarei locomotive se gasesc instructiuni calre de montaj.

Se pot monta decodoare DCC Roco si in locomotivele produse de alti producatori, daca acestea sunt echipate cu interfata digitala atunci procedeeul este la fel de simplu. Toate decodoarele DCC functioneaza doar cu motoare DC , in cazul in care pe locomotiva se gaseste un motor AC acesta trebuie inlocuit cu unul DC.


www.hgd.ro