Acasa inapoi                                    multiMaus  - Instructiuni de utilizare      pag.13


7. Scurt circuit si suprasarcina

In cazul aparitiei in sistem a unui scurt circuit,  pe ecranul multiMaus-ului vor clipi un  fulger si semnul STOP. In acelasi timp se deconecteaza automat curentul de la sine. Suplimentar se va aprinde si un led la amplificatorul 10764.

 

In cazul unui scurt circuit ( de exemplu din cauza unei deraieri ) , eliminati cauza apoi apasati tasta " STOP " pentru a reporni sistemul, acesta va reporni dupa un timp de cca. 1 secunda.

 

In cazul in care cauza care a produs oprirea sistemului nu a fost un scurt circuit atunci cel mai probabil este vorba de o suprasarcina a sistemului dvs. datorata unui numar mare de locomotive si alte accesorii care opereaza pe sistemul dvs. Daca aceasta situatie este intalnita frecvent atunci inseamna ca puterea sistemului dvs. digital a fost depasita. In acest caz este necesara adaugarea unui " Booster " ( Roco 10765 - descris in sectiunea 3 , pag. 55 in manual )

Sub nicio forma nu se va folosi ( nu se va inlocui transformatorul 10725 livrat cu sistemul digital Roco ) un transformator normal conectat direct la sine sau oriunde in sistemul digital , acest lucru va duce la distrugerea iremediabila a intregului sistem.


www.hgd.ro