Acasa inapoi                                    multiMaus  - Instructiuni de utilizare      pag.12


6. Programare rapida

Modificarea celor mai importante setari ale CV -urilor ( Variabile de configurare ) decodoarelor DCC se poate face intr-un mod foarte simplu cu ajutorul combinatiilor de taste  " meniu " + " taste functiuni ".

Meniu + 1  CV 1 = Adresa locomotivei ( schimbarea acesteia nu influenteaza setarea din biblioteca de locomotive )

Meniu + 2  CV 2 = Viteza minima

Meniu + 3  CV 3 = Acceleratia

Meniu + 4  CV 4 = Timp Franare

Meniu + 5  CV 5 = Viteza maxima

Meniu + 8  CV 8 = Resetare pentru toate CV -urile decodorului la valorile de fabrica

Puteti efectua programarea rapida atat in modul " biblioteca " cat si in modul " adresa locomotiva " .Toate aceste schimbari  ( cu exceptia CV 8 )afecteaza doar rulajul in sistem digital. 

 multiMaus-ul folosit impreuna cu amplificatorul Roco 10761 sau 10764  nu poate citi valorile CV -urilor stocate in decodor, valorile afisate sunt fictive. Pentru a putea citi exact valorile stocate in decodor aveti nevoie de Rocomotion 10785 sau dispozitive Lenz.

Decodoarele Roco preinstalate in locomotive sunt livrate cu setarile potrivite, de aceea verificati daca reprogramarea acestora este intr-adevar necesara.

Programarea trebuie efectuata pe o sina separata de programare , doar daca exista o singura locomotiva ( sau un macaz ) in circuit. In cazul in care efectuati programarea cu mai multe locomotive sau macaze  ( digitale )  pe circuit atunci se vor schimba setarile tuturor decodoarelor acestor locomotive si macaze. Se face exceptie de la cele mentionate mai sus in cazul programarii in modul " POM " si in cazul in care in circuit se gasesc perodusele Roco 10775 si 42624.

Pentru obtinerea "sinei de programare " fie conectati o bucata scurta de sina direct la iesirea pentru sine a amplificatorului sau deconectati restul circuitului inainte  de programare.

Exemplu : sa programam adresa unei locomotive  cu valoarea 4 ( CV 1 = 4 )

Apasati tastele " meniu " si " 1 " simultan.

Pe ecran va aparea pentru moment CV -ul selectat ( in cazul de fata CV 1) apoi pe ecran se va afisa valoarea fictiva sugerata pentru CV 1.

Acesta valoare se modifica foarte usor cu ajutorul tastelor " functiuni ", in exemplul nostru am apsat tasta " 4 ". Cursorul continua sa clipeasca pana la confirmarea cu tasta " OK "

 

Dupa confirmarea cu tasta " OK " pe ecram va aparea mesajul " PROG " in timpul programarii locomotivei, dupa aceea multiMaus-ul va reveni in modul "conducere "

Nota: Daca ati modificat CV 1 verificati daca noua adresa a locomotivei corespunde cu cea din biblioteca.

In acelasi mod puteti programa si valori noi pentru CV 2 ... CV 5 , pentru aceasta  apasati simultan tasta " meniu " si una din tastele " functiuni " corespunzatoare.

Daca introduceti valoarea  " 8 " in CV 8 ( nu se poate introduce alta valoare ) atunci toate setarile decodorului vor reveni la setarile de fabrica.


www.hgd.ro