Acasa

Atelier

Montaj decodor si sunet in E44.5 Liliput

Locomotivele E44.5 Liliput (cod L132540 sau L132542) sunt doar partial pregatite pentru instalare sunet, deoarece lipseste suportul pentru difuzor, desi acesta se regaseste in instructiunile locomotivei. producatorul s-a gandit doar la varianta instalarii unui decodor ESU Loksound cu mufa MTC 21, problema mai dificila a fost faptul ca s-a dorit instarea unui decodor Lenz Gold care nu are mufa MTC 21 si a unui modul de sunet microXs, iar spatiul din locomotiva este relativ redus.

Pentru inceput am dezlipit conectorul de 21 pini de pe circuitul locomotivei, iar de pe decodor am dezlipit mufa (deoarece aceasta ocupa prea mult spatiu) apoi am facut conexiunile intre decodor si circuitul locomotivei. Pentru evitarea unui scurt circuit am eliminat unul din contactele pentru pantograf, iar cablul de legatura dintre modulul de sunet si decodor l-am scurtat la minimul necesar.

Am utilizat un difuzor DLS 18F, acesta era cel mai mare difuzor pe care am reusit sa-l instalez in spatiul disponibil, acesta l-am fixat cu banda adeziva. Lipsa cutiei de rezonanta este compensata de puterea mai mare a modulului de sunet ( comparativ cu decodorul ESU ), rezultatul final fiind satisfacator.


© hgd.ro 2011

magazin trenulete electrice si accesorii